How Much You Need To Expect You'll Pay For A Good YANGIN KAPISI

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre belirli yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın çıkış kapısı fiyatları içerisinde aynı ebatlara sahip kapıların fiyatları değişiklik gösterebilir. Bunun nedeni üretiminde kullanılan malzemenin ısıya ne kadar dayanıklı olduğuyla ilgilidir.

yangına karşı önlemlerin alınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda ifade belirtilen noktalarda belirli süre ısı ve alev geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın veya başka bir acil durumda hızlı ve kolay bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını durdurmak değildir (ancak bazı yangın çıkış kapıları her ikisini de yapacak şekilde tasarlanmıştır).

İşletmemiz kendi atölyesinde imalat yapan bir yangın kapısı imalatı firmasıdır. bizlere ulaşarak yangın kapısı fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz, Sizlerin vereceği yangın kapısı ölçülerinde sertifikalı yangın kapısı imalatı yaparak ucuz yangın kapısı elde edebilirsiniz.

İnsanların hayatını kurtaran yangın kapısı; bununla yetinmeyerek yangının farklı yerlere yayılmasına da engel olur. Bu sayede, yangının yaratması muhtemel discover this ekonomik etkilerini en aza indirir.

Tek kanatlı yangın kapıları, çift kanatlı yangın kapılarının kullanımının uygun olmadığı yerlerde kullanılıyor. Özellikle dar alanlarda fonksiyonelliği ile dikkat çeken tek kanatlı yangın kapıları, kısıtlı alanlarda kolay kullanılan kapılardır. Daha şık bir görünümde olan camlı yangın kapıları ise kullanılacak alana göre tek veya çift kanatlı olabilir.

Çelik kapılar olabileceği gibi dekoratif kapılar da yangın kapısı türleri arasındadır. Ayrıca panik barlı yangın kapıları veya camlı yangın kapıları da türleri arasındadır.

Yangın kapısı, yangın anında,binalarda bölümler arası yangın geçişini belirli bir zaman aralığında engellerken aynı zamanda insanların geçişine olanak sağlayan kapılardır.

Bu tür bir güvenliği sağlamak için duman fanları da kullanılabilmektedir. Böylece yangın kapısının maksimum dayanma ısısı ve süresi tamamlansa bile merdivenlerde duman tehlikeli bir durum yaratmamaktadır.

one mm veya daha kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına göre çOkay daha iyi ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz gibi fiyatı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının fiyatı da 2250 TL den başlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belirli sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

Yangın kapısı kilidi takılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur panik bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin boşa düşmesidir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşcouldı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çıkan dumanın ve yüksek ısının dışarı çıkmasını önlemek için kapının sapa sağlam kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin yanı sıra opsiyonel olarak alınan hidrolik kol ile daha sık kullanım sağlanabilir.

Report this wiki page